Doner

Search Website

Ramadan 2024 Arabic

Overskudd

Beløp du eier, i norske kroner ?
Beregnet på khums forfallsdato.
Tilsvarende beløp, i norske kroner, av utenlandsk valuta du eier ?
Beregnet på khums forfallsdato.
Gjeld til deg som du forventer å bli tilbakebetalt ?
Ikke ta med dette dersom det er regnskapsført i tidligere regnskapsår.
Eiendeler som ikke brukes til næring ?
Dette inkluderer bygninger, gårder, fabrikker, varer, arbeidsverktøy og alle husholdningsartikler eller eiendeler som ikke brukes til næring. Beregn disse til nåverdi dersom de er anskaffet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris dersom de er anskaffet med merinntekt som har gått et år. Er det ervervet med en kombinasjon av inntekter, så beregnes disse til nåverdi i forhold til det som er ervervet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris i forhold til det som er ervervet med merinntekt som det har gått et år på. .
Økonomiske avgifter ?
Dette inkluderer grunn av nøkkelpremie (surqufliah), grunn av bruk av jordbruksland som eies av staten, og grunn av gjenoppliving av land som er inngjerdet og klargjort for opphold. Beregn disse til nåverdi dersom de er anskaffet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris dersom de er anskaffet med merinntekt som har gått et år. Er det ervervet med en kombinasjon av inntekter, så beregnes disse til nåverdi i forhold til det som er ervervet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris i forhold til det som er ervervet med merinntekt som det har gått et år på. .
Beløp du brukte før khums forfallsdato ?
Dette er kontanter som var underlagt khums før khums forfallsdato, og som du allerede har brukt (f.eks. hvis dette er det første året du betaler khums, til tross for at du har måttet betale khums i tidligere år)
UTSKIFTBARE gjenstander du brukte før khums forfallsdato ?
Dette er UTSKIFTBARE gjenstander som var underlagt khums før khums forfallsdato, og som du allerede har brukt. Beregn disse etter nåverdi. Gjenstander er de som er fritt utskiftbare eller utskiftbare, helt eller delvis, mot en annen gjenstand av lignende art, for eksempel maskiner eller fabrikkproduserte stoffer.
Ikke-UTSKIFTBARE gjenstander du brukte før khums forfallsdato ?
Dette er ikke-UTSKIFTBARE gjenstander som var underlagt khums før khums forfallsdato, og som du allerede har brukt. Beregn disse i henhold til verdien ved brukspunktet. Ikke-UTSKIFTBARE gjenstander er unike gjenstander, for eksempel unike malerier, monumenter og unike smykker.
Beløp du allerede har betalt med hensikt fra Sahm Al-Imam ?
Beløp du betalte med Sahm Al-Imams intensjon før khums forfallsdato.
Beløp du allerede har betalt med hensikt fra Sahm Al-Sada ?
Beløp du betalte med Sahm Al-Sadas intensjon før khums forfallsdato.

Fradrag

Kommersiell gjeld ?
Ta med all kommersiell gjeld du fortsatt skylder andre.
Gjenstående underholdsgjeld tatt i regnskapsåret ?
Omfatter gjeld opplånt i regnskapsåret til bolig (pant), bil etc. Det vises til nærmere avgjørelser for regnskapsføring av pant.
Gjenstående underholdsgjeld tatt i tidligere regnskapsår ?
Inkluderer gjeld lånt i forrige regnskapsår til bolig (boliglån), bil osv. Eiendelen (hus, bil osv.) må fortsatt være i din besittelse. Beregn kun beløpet du ikke har trukket fra overskuddet i tidligere regnskapsår. Det vises til nærmere avgjørelser for regnskapsføring av pantelån.
Beløp du eier som allerede har blitt utsatt for khums ?
Beregnet på khums forfallsdato. Inkluderer resten av midlene som var underlagt khums i tidligere år og som du allerede har betalt khums for.
Notater
 1. 1) Forfallsdatoen for khums er den første dagen du startet jobben eller virksomheten din. Hvis du er pensjonist eller ikke er i arbeid, kan du avtale en khums forfallsdato med en representant for marja’a, eller beregne separate khums-år for hver fortjeneste du tjener, fra datoen du oppnådde den fortjenesten.2) Khum av kommersielle varer og eiendom(er) som er beregnet for handel, skal betales i samsvar med gjeldende markedsverdi, selv om de ble kjøpt med fortjeneste som har gått et år, med mindre prisen de ble kjøpt er høyere enn dagens verdi.3) Dersom beregningene viser at beløpet på forfalte khums er negativt som følge av underholdsgjeld, beregnes og ekskluderes beløpet av underholdsgjeld tilsvarende beløpet khums for resten av posten.4) Dersom underholdsgjeld er fullt nedbetalt i regnskapsåret, holdes dette beløpet utenfor overskuddet.5) Eiendeler som ikke er underlagt khums er:
  1. Eiendeler som eies gjennom arv:

  Jeg. Penger

  1. Eiendom

  iii. Gjenstander som er overførbare og lignende

  1. Eiendeler som eies av kona fra medgiften (mahr):

  Jeg. Penger

  1. Gull smykker

  iii. Boligmøbler og lignende

  1. Eiendeler brukt til personlig eller familieprovisjon fra overskuddet av det regnskapsåret:

  Jeg. Hjemmebolig

  1. Hjemmemøbler og andre husholdningsartikler

  iii. Hager som brukes til fritid og personlig dra nytte av frukten deres

  1. Personlige eller familiebiler
  2. Dyr som husholdningen nyter godt av, for eksempel en ku for melk eller en kylling for egg
  3. Gjeld andre skylder som du ikke forventer skal betales tilbake.
  4. Gjenstander kjøpt gjennom gjeld som ennå ikke er tilbakebetalt.

Totalbeløpet er underlagt Khums 0kr

Khums forfaller 0kr

Det skal betales Sahm al Imam 0kr

Det skal betales Sahm al Sada 0kr

Send meg en e-post med Khums rapport
Doner

ساهم معنا لنتمكن من مساعدة أكثر من ١٠٠،٠٠٠ طفلاً يتيماً يعانون من الفقر ببرامج الرعاية الصحية وتقديم الخدمات اللازمة لهم.

يمكن لتبرعاتكم في شهر رمضان هذا العام المساعدة في شمول أكثر من ١٠٠،٠٠٠ طفلا يتيماً ببرامج الرعاية الصحية المتكاملة. وتشمل هذهِ الرعاية تقديم الاستشارات الطبية وتوفير الأدوية والمستلزمات الضرورية وتعزيز الوعي الصحي لدى العوائل بهدف تحسين جودة حياتهم وتعزيز صحتهم بشكل مستدام.

استثمر شهر رمضان، وساهم في رعاية الاطفال اليتامى وعوائلهم صحياً.

العمليات الطبية اللازمة لإنقاذ حياة طفل يتيم

العمليات الطبية اللازمة لإنقاذ حياة طفل يتيم

 ٥٠٠ كرون نرويجي يمكن أن تغطي تكلفة الخدمات الطبية لعلاج الأطفال اليتامى الذين يعانون من  أمراض خطيرة تهدد حياتهم مثل السرطان

العمليات الجراحية
الأجهزة الطبية

الأجهزة الطبية

٢٥٠٠ كرون نرويجي يمكن ان تساهم في توفير الأجهزة الطبية اللازمة لأحبائنا من ذوي الاحتياجات الخاصة

العلاج وأدوية الطوارئ

هل تعلم؟

إن برامج الرعاية الصحية للأطفال اليتامى في مؤسسة العين تعمل على معالجة الأسباب الرئيسية للأمراض التي تُصيب الأطفال وتؤدي لوفاتهم في أفغانستان والعراق وغانا، بما في ذلك الإصابات والأمراض غير السارية (الامراض غير المعدية) مثل السرطان والأمراض التنفسية المزمنة وأمراض القلب والسكري.

تقديم الدعم الطبي اللازم للأطفال اليتامى الذين يعانون من الفقر

من خلال بناء وتجهيز العيادات الطبية في جميع أنحاء العراق، تساهم تبرعاتكم في توفير الخدمات الطبية المتخصصة للأطفال اليتامى الذين يعانون من الامراض الخطيرة والمزمنة التي تهدد حياتهم. كما تساهم تبرعاتكم في تغطية تكاليف العمليات الجراحية الصغيرة والكبيرة للأطفال اليتامى في العراق وأفغانستان وغانا.

في شهر رمضان، إرحم طفلٍ يتيم وأعنه على مواصلة الحياة بسلامة وآمان.

تأثير مؤسسة العين

بجهود الداعمين وتبرعاتهم، نُحَقِقُ اليوم رقماً مهماً في الأداءِ الصحي، إذ تابعنا اكثر من ١٠٠،٠٠٠ حالة صحية

تم معالجة أكثر من ١١٥،٠٠٠ حالة طبية حتى الآن.

تم إجراء أكثر من ٢،٥٠٠ عملية جراحية حتى الآن

تم تسجيل أكثر من ٣،٦٠٠ حالة تأهيل نفسي حتى الآن

طرق التبرع في شهر رمضان

تقدم مؤسسة العين العديد من الطرق المختلفة التي يمكنكم من خلالها تقديم تبرعاتكم في شهر رمضان ٢٠٢٤. انقر على أي من وسائل الدفع المناسبة أدناه لتقديم التبرعات:

ثِقْ في وصول تبرعك في شهر رمضان

نحن نعلم مدى قيمة وأهمية تبرعات شهر رمضان المبارك، ولهذا قامت مؤسسة العين بإنشاء نظام دقيق يعمل على معالجة التبرعات بسرعة وكفاءة وإيصالها إلى اليتامى المستحقين. كما تقوم مؤسسة العين بتزويدكم بالوصل النهائي وتعريفكم باخر المستجدات حول تبرعاتكم عبر النشرة الاخبارية ومنصات وسائل التواصل الاجتماعي.

 

الاستفسارات حول شهر رمضان

إذا كان لديكم أي أسئلة أو استفسارات عن جميع ما يتعلق بعملنا وعن ابواب التبرع، يمكنكم الاتصال بنا والحصول على دليل حول كيفية اختيار باب التبرع الأفضل لصدقاتكم.