Doner

Search Website

Muharram 2024

Overskudd

Beløp du eier, i norske kroner ?
Beregnet på khums forfallsdato.
Tilsvarende beløp, i norske kroner, av utenlandsk valuta du eier ?
Beregnet på khums forfallsdato.
Gjeld til deg som du forventer å bli tilbakebetalt ?
Ikke ta med dette dersom det er regnskapsført i tidligere regnskapsår.
Eiendeler som ikke brukes til næring ?
Dette inkluderer bygninger, gårder, fabrikker, varer, arbeidsverktøy og alle husholdningsartikler eller eiendeler som ikke brukes til næring. Beregn disse til nåverdi dersom de er anskaffet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris dersom de er anskaffet med merinntekt som har gått et år. Er det ervervet med en kombinasjon av inntekter, så beregnes disse til nåverdi i forhold til det som er ervervet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris i forhold til det som er ervervet med merinntekt som det har gått et år på. .
Økonomiske avgifter ?
Dette inkluderer grunn av nøkkelpremie (surqufliah), grunn av bruk av jordbruksland som eies av staten, og grunn av gjenoppliving av land som er inngjerdet og klargjort for opphold. Beregn disse til nåverdi dersom de er anskaffet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris dersom de er anskaffet med merinntekt som har gått et år. Er det ervervet med en kombinasjon av inntekter, så beregnes disse til nåverdi i forhold til det som er ervervet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris i forhold til det som er ervervet med merinntekt som det har gått et år på. .
Beløp du brukte før khums forfallsdato ?
Dette er kontanter som var underlagt khums før khums forfallsdato, og som du allerede har brukt (f.eks. hvis dette er det første året du betaler khums, til tross for at du har måttet betale khums i tidligere år)
UTSKIFTBARE gjenstander du brukte før khums forfallsdato ?
Dette er UTSKIFTBARE gjenstander som var underlagt khums før khums forfallsdato, og som du allerede har brukt. Beregn disse etter nåverdi. Gjenstander er de som er fritt utskiftbare eller utskiftbare, helt eller delvis, mot en annen gjenstand av lignende art, for eksempel maskiner eller fabrikkproduserte stoffer.
Ikke-UTSKIFTBARE gjenstander du brukte før khums forfallsdato ?
Dette er ikke-UTSKIFTBARE gjenstander som var underlagt khums før khums forfallsdato, og som du allerede har brukt. Beregn disse i henhold til verdien ved brukspunktet. Ikke-UTSKIFTBARE gjenstander er unike gjenstander, for eksempel unike malerier, monumenter og unike smykker.
Beløp du allerede har betalt med hensikt fra Sahm Al-Imam ?
Beløp du betalte med Sahm Al-Imams intensjon før khums forfallsdato.
Beløp du allerede har betalt med hensikt fra Sahm Al-Sada ?
Beløp du betalte med Sahm Al-Sadas intensjon før khums forfallsdato.

Fradrag

Kommersiell gjeld ?
Ta med all kommersiell gjeld du fortsatt skylder andre.
Gjenstående underholdsgjeld tatt i regnskapsåret ?
Omfatter gjeld opplånt i regnskapsåret til bolig (pant), bil etc. Det vises til nærmere avgjørelser for regnskapsføring av pant.
Gjenstående underholdsgjeld tatt i tidligere regnskapsår ?
Inkluderer gjeld lånt i forrige regnskapsår til bolig (boliglån), bil osv. Eiendelen (hus, bil osv.) må fortsatt være i din besittelse. Beregn kun beløpet du ikke har trukket fra overskuddet i tidligere regnskapsår. Det vises til nærmere avgjørelser for regnskapsføring av pantelån.
Beløp du eier som allerede har blitt utsatt for khums ?
Beregnet på khums forfallsdato. Inkluderer resten av midlene som var underlagt khums i tidligere år og som du allerede har betalt khums for.
Notater
 1. 1) Forfallsdatoen for khums er den første dagen du startet jobben eller virksomheten din. Hvis du er pensjonist eller ikke er i arbeid, kan du avtale en khums forfallsdato med en representant for marja’a, eller beregne separate khums-år for hver fortjeneste du tjener, fra datoen du oppnådde den fortjenesten.2) Khum av kommersielle varer og eiendom(er) som er beregnet for handel, skal betales i samsvar med gjeldende markedsverdi, selv om de ble kjøpt med fortjeneste som har gått et år, med mindre prisen de ble kjøpt er høyere enn dagens verdi.3) Dersom beregningene viser at beløpet på forfalte khums er negativt som følge av underholdsgjeld, beregnes og ekskluderes beløpet av underholdsgjeld tilsvarende beløpet khums for resten av posten.4) Dersom underholdsgjeld er fullt nedbetalt i regnskapsåret, holdes dette beløpet utenfor overskuddet.5) Eiendeler som ikke er underlagt khums er:
  1. Eiendeler som eies gjennom arv:

  Jeg. Penger

  1. Eiendom

  iii. Gjenstander som er overførbare og lignende

  1. Eiendeler som eies av kona fra medgiften (mahr):

  Jeg. Penger

  1. Gull smykker

  iii. Boligmøbler og lignende

  1. Eiendeler brukt til personlig eller familieprovisjon fra overskuddet av det regnskapsåret:

  Jeg. Hjemmebolig

  1. Hjemmemøbler og andre husholdningsartikler

  iii. Hager som brukes til fritid og personlig dra nytte av frukten deres

  1. Personlige eller familiebiler
  2. Dyr som husholdningen nyter godt av, for eksempel en ku for melk eller en kylling for egg
  3. Gjeld andre skylder som du ikke forventer skal betales tilbake.
  4. Gjenstander kjøpt gjennom gjeld som ennå ikke er tilbakebetalt.

Totalbeløpet er underlagt Khums 0kr

Khums forfaller 0kr

Det skal betales Sahm al Imam 0kr

Det skal betales Sahm al Sada 0kr

Send meg en e-post med Khums rapport
Doner

Denne Muharram gi håp og trøst til foreldreløse barn.

Muharram er en tid for sorg og refleksjon, og en mulighet for oss til å fornye vårt engasjement for de som trenger det.

Din støtte denne Muharram kan sikre at foreldreløse barn og deres familier får tilgang til avgjørende hjelp, inkludert økonomisk bistand, helsetjenester, juridiske tjenester og trygge boliger.

Bli med Al-Ayn denne Muharram og gi håp og trøst til foreldreløse barn i nød.

 

Bli en støtte denne Muharram

Støtt fondet for foreldreløse barn

Dine donasjoner denne Muharram kan hjelpe tusenvis av foreldreløse barn og deres familier i Irak, Afghanistan og Ghana med å få tilgang til en rekke viktige midler og tjenester.

Økonomisk Hjelp

Økonomisk Hjelp

800 kr kan gi økonomisk støtte til et foreldreløst barn i én måned

Helse og Sikkerhet

Helse og Sikkerhet

1390 kr kan gi helse og sikkerhet for et foreldreløst barn og deres familie i to måneder

Forbedret Støtte for Enkemødre

Forbedret Støtte for Enkemødre

2140 kr kan dekke en enkemor’s presserende behov, inkludert medisinske og juridiske gebyrer.

Viktig Månedlig Støtte

Viktig Månedlig Støtte

For 250 kr i måneden kan du gi et foreldreløst barn en vanlig økonomisk hjelp.

Spons et foreldreløst barn denne Muharram

Irak

Irak

Afghanistan

Afghanistan

Ghana

Ghana

Hvert barn fortjener en sjanse til å lykkes, uansett begynnelsen.

Din sponsing kan utgjøre en varig forskjell for livet til et foreldreløst barn som for tiden står overfor fattigdom i Irak, Afghanistan eller Ghana.

Gjennom ekspertledet forskning har vi bestemt beløpet som trengs for å løfte et foreldreløst barn over fattigdomsgrensen. Dette betyr at sponsingen din gir viktig månedlig økonomisk støtte som lar vergen til det foreldreløse barnet dekke deres grunnleggende behov.

Vårt omfattende omsorgssystem gir sponsede barn tilgang til tilleggstjenester som medisinsk behandling, psykisk helsestøtte, utdanning, bolighjelp og mer.

Start sponsorskapet mitt

Les vår sponsor informasjons hefte | Lære mer

Støtten og velsignelsene til Al-Sayyid Al-Sistani

I mer enn et tiår har Al-Ayn blitt hedret med direkte støtte og velsignelser fra Al-Sayyid Al-Sistani, inkludert hans autorisasjon til å motta religiøse avgifter og donasjoner. Du kan lese den offisielle og siste autorisasjonen (Ijaza) ved å klikke her.

Håp Midt i Motgang

Siden 2006 har vi støttet over 180 000 foreldreløse barn i Irak, Afghanistan og Ghana. Din støtte gir oss mulighet til å endre liv.

Irak

Over en million barn i Irak lider fortsatt under virkningen av krig, fattigdom og politisk ustabilitet. Al-Ayn støtter aktivt over 93 000 foreldreløse barn over hele landet.

Afghanistan

I Afghanistan har anslagsvis 95 % av befolkningen matusikkerhet, og foreldreløse barn er spesielt utsatt. Al-Ayn etablerer bærekraftige, effektive og verdige støttesystemer for hundrevis av foreldreløse barn i nød i Afghanistan.

Ghana

I Ghana bærer barn en tung byrde av fattigdom, med 40 % høyere sannsynlighet for å oppleve det sammenlignet med voksne. Al-Ayn gir viktig støtte til hundrevis av foreldreløse barn i Ghana, for eksempel økonomisk hjelp, medisinsk behandling, trygge hjem og mer.

Stol på Muharram-donasjonene dine

Vi vet hvor viktige donasjonene dine er, det er derfor Al-Ayn har satt opp et grundig system som behandler donasjoner raskt og effektivt slik at det kan leveres til mottakerne som har blitt vurdert. Vi verifiserer også prosessene våre av lærde og vurderer donasjoner for sharia-overholdelse. Med 18+ års erfaring er donasjonen din i pålitelige hender. Du vil også motta oppdateringer om donasjonene dine gjennom vårt nyhetsbrev og sosiale medieplattformer.

Muharram-henvendelser

Hvis du har spørsmål om Muharram-donasjonen din, vennligst kontakt oss ved å klikke her.

FAQ

Hva er Muharram?

Muharram er den første måneden i den islamske månekalenderen og regnes som en av de fire hellige månedene i islam. Det er en betydelig sorgperiode for muslimer, ettersom de minnes den historiske begivenheten Karbala.

Hvorfor er Muharram viktig?

Muharram er en tid for refleksjon, erindring og sorg. Det har dyp betydning når muslimer hedrer offeret og tapperheten til Imam Hussain (AS) og hans familie. Den 10. dagen av Muharram, kjent som Ashura, er spesielt viktig ettersom den markerer dagen for Karbala-begivenheten.

Hvordan kan jeg støtte foreldreløse barn under Muharram?

Du kan gjøre en betydelig forskjell ved å bidra til foreldreløse barns fond, som er dedikert til å gi omfattende omsorg og støtte til foreldreløse barn og deres familier. Muharram-donasjonene dine, uansett hvor små, spiller en avgjørende rolle for å forbedre deres liv og sikre deres fremtid.

Vil jeg motta oppdateringer om barnet jeg støtter gjennom Foreldreløse barn’s Fond?

Al-Ayn kan ikke gi oppdateringer om individuelle barn som støttes gjennom Muharram-donasjonene dine. Al-Ayn deler imidlertid jevnlige oppdateringer om fremdriften og virkningen av prosjektene våre.

Kan jeg stoppe min månedlige donasjon når som helst?

Ja, når du donerer for Muharram kan du stoppe den månedlige donasjonen når som helst. Vi forstår at omstendighetene kan endre seg, og at du kanskje ikke lenger kan bidra regelmessig. For å kansellere din månedlige donasjon, vennligst ta kontakt med teamet vårt.