Doner

Search Website

Muharram 2023

Overskudd

Beløp du eier, i norske kroner ?
Beregnet på khums forfallsdato.
Tilsvarende beløp, i norske kroner, av utenlandsk valuta du eier ?
Beregnet på khums forfallsdato.
Gjeld til deg som du forventer å bli tilbakebetalt ?
Ikke ta med dette dersom det er regnskapsført i tidligere regnskapsår.
Eiendeler som ikke brukes til næring ?
Dette inkluderer bygninger, gårder, fabrikker, varer, arbeidsverktøy og alle husholdningsartikler eller eiendeler som ikke brukes til næring. Beregn disse til nåverdi dersom de er anskaffet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris dersom de er anskaffet med merinntekt som har gått et år. Er det ervervet med en kombinasjon av inntekter, så beregnes disse til nåverdi i forhold til det som er ervervet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris i forhold til det som er ervervet med merinntekt som det har gått et år på. .
Økonomiske avgifter ?
Dette inkluderer grunn av nøkkelpremie (surqufliah), grunn av bruk av jordbruksland som eies av staten, og grunn av gjenoppliving av land som er inngjerdet og klargjort for opphold. Beregn disse til nåverdi dersom de er anskaffet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris dersom de er anskaffet med merinntekt som har gått et år. Er det ervervet med en kombinasjon av inntekter, så beregnes disse til nåverdi i forhold til det som er ervervet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris i forhold til det som er ervervet med merinntekt som det har gått et år på. .
Beløp du brukte før khums forfallsdato ?
Dette er kontanter som var underlagt khums før khums forfallsdato, og som du allerede har brukt (f.eks. hvis dette er det første året du betaler khums, til tross for at du har måttet betale khums i tidligere år)
UTSKIFTBARE gjenstander du brukte før khums forfallsdato ?
Dette er UTSKIFTBARE gjenstander som var underlagt khums før khums forfallsdato, og som du allerede har brukt. Beregn disse etter nåverdi. Gjenstander er de som er fritt utskiftbare eller utskiftbare, helt eller delvis, mot en annen gjenstand av lignende art, for eksempel maskiner eller fabrikkproduserte stoffer.
Ikke-UTSKIFTBARE gjenstander du brukte før khums forfallsdato ?
Dette er ikke-UTSKIFTBARE gjenstander som var underlagt khums før khums forfallsdato, og som du allerede har brukt. Beregn disse i henhold til verdien ved brukspunktet. Ikke-UTSKIFTBARE gjenstander er unike gjenstander, for eksempel unike malerier, monumenter og unike smykker.
Beløp du allerede har betalt med hensikt fra Sahm Al-Imam ?
Beløp du betalte med Sahm Al-Imams intensjon før khums forfallsdato.
Beløp du allerede har betalt med hensikt fra Sahm Al-Sada ?
Beløp du betalte med Sahm Al-Sadas intensjon før khums forfallsdato.

Fradrag

Kommersiell gjeld ?
Ta med all kommersiell gjeld du fortsatt skylder andre.
Gjenstående underholdsgjeld tatt i regnskapsåret ?
Omfatter gjeld opplånt i regnskapsåret til bolig (pant), bil etc. Det vises til nærmere avgjørelser for regnskapsføring av pant.
Gjenstående underholdsgjeld tatt i tidligere regnskapsår ?
Inkluderer gjeld lånt i forrige regnskapsår til bolig (boliglån), bil osv. Eiendelen (hus, bil osv.) må fortsatt være i din besittelse. Beregn kun beløpet du ikke har trukket fra overskuddet i tidligere regnskapsår. Det vises til nærmere avgjørelser for regnskapsføring av pantelån.
Beløp du eier som allerede har blitt utsatt for khums ?
Beregnet på khums forfallsdato. Inkluderer resten av midlene som var underlagt khums i tidligere år og som du allerede har betalt khums for.
Notater
 1. 1) Forfallsdatoen for khums er den første dagen du startet jobben eller virksomheten din. Hvis du er pensjonist eller ikke er i arbeid, kan du avtale en khums forfallsdato med en representant for marja’a, eller beregne separate khums-år for hver fortjeneste du tjener, fra datoen du oppnådde den fortjenesten.2) Khum av kommersielle varer og eiendom(er) som er beregnet for handel, skal betales i samsvar med gjeldende markedsverdi, selv om de ble kjøpt med fortjeneste som har gått et år, med mindre prisen de ble kjøpt er høyere enn dagens verdi.3) Dersom beregningene viser at beløpet på forfalte khums er negativt som følge av underholdsgjeld, beregnes og ekskluderes beløpet av underholdsgjeld tilsvarende beløpet khums for resten av posten.4) Dersom underholdsgjeld er fullt nedbetalt i regnskapsåret, holdes dette beløpet utenfor overskuddet.5) Eiendeler som ikke er underlagt khums er:
  1. Eiendeler som eies gjennom arv:

  Jeg. Penger

  1. Eiendom

  iii. Gjenstander som er overførbare og lignende

  1. Eiendeler som eies av kona fra medgiften (mahr):

  Jeg. Penger

  1. Gull smykker

  iii. Boligmøbler og lignende

  1. Eiendeler brukt til personlig eller familieprovisjon fra overskuddet av det regnskapsåret:

  Jeg. Hjemmebolig

  1. Hjemmemøbler og andre husholdningsartikler

  iii. Hager som brukes til fritid og personlig dra nytte av frukten deres

  1. Personlige eller familiebiler
  2. Dyr som husholdningen nyter godt av, for eksempel en ku for melk eller en kylling for egg
  3. Gjeld andre skylder som du ikke forventer skal betales tilbake.
  4. Gjenstander kjøpt gjennom gjeld som ennå ikke er tilbakebetalt.

Totalbeløpet er underlagt Khums 0kr

Khums forfaller 0kr

Det skal betales Sahm al Imam 0kr

Det skal betales Sahm al Sada 0kr

Send meg en e-post med Khums rapport
Doner

Denne Muharram, du har kraften til å bringe håp og helbredelse til et foreldreløst barn.

Din støtte kan gi foreldreløse barn og deres familier i Irak, Afghanistan og Ghana økonomisk hjelp, helsetjenester, trygge boliger og mer, slik at de kan trives og bygge en bedre fremtid for seg selv og deres lokalsamfunn.

Dette er en kraftig måte å hedre ånden til Muharram og gjøre en reell forskjell for livene deres. Bli med oss når vi omfavner denne tiden med åpne hjerter og hjelper foreldreløse barn å komme seg etter de dype sårene av traumer og tap.

Gi til Muharram-fondet vårt i dag.

Gi denne Muharram

Muharram er en av de helligste månedene i den islamske kalenderen. Det er en tid der det å gi er sterkt vektlagt, og det er en tid for å oppfylle vår forpliktelse overfor dem som sliter.

Donasjoner til vårt Muharram-fond vil støtte de ulike behovene til foreldreløse barn, deres familier og deres foresatte. Donasjoner vil bli fordelt mellom Irak, Afghanistan og Ghana etter behov.

Din støtte kan bidra til å gi tilgang til:

Økonomisk støtte

Trygg og sikker bolig

Helse-Tjeneste

Psykisk helsestøtte

Utdanning

Gi en engangsdonasjon eller lag din egen rimelige månedlige donasjon i dag. Hver krone brukes direkte på barna og deres familier, og kan bidra til å opprettholde en familie som trenger økonomisk hjelp, medisinsk behandling, trygge boliger, matstøtte og mer.

Din innvirkning

Din støtte forvandler sorg til helbredelse

Ved å gi barn ressursene de trenger, kan vi frigjøre deres uendelige potensial, løfte dem ut av fattigdom og gjøre dem i stand til å leve bedre liv. Alle barn fortjener like muligheter til å lære, utforske og tro på de uendelige mulighetene for fremtiden deres.

Irak

Irak

Over 97 000 foreldreløse barn mottar omfattende omsorg i tillegg til månedlig økonomisk støtte i Irak.

Afghanistan & Ghana

Afghanistan & Ghana

Over 600 foreldreløse barn i Afghanistan og Ghana er registrert hos Al-Ayn som mottar månedlig økonomisk støtte for å løfte dem ut av fattigdom.

Støtten og velsignelsene til Al-Sayyid Al-Sistani

Siden etableringen for over et tiår siden har Al-Ayn hatt direkte støtte og velsignelser fra Al-Sayyid Al-Sistani. Dette omfatter hans autorisasjon til å motta religiøse avgifter og donasjoner. Den offisielle og siste autorisasjonen (Ijaza) fra hans eminens kan leses i sin helhet ved å klikke på lenken nedenfor.

Al-Ayn støtter over 97 557 foreldreløse barn over hele Irak, og over 600 foreldreløse barn i Afghanistan og Ghana.

Bekjempe virkningen av krigen i Irak

Al-Ayn er på bakken i Irak og gir støtte til over 97 000 foreldreløse barn over hele landet.

Siden 2006 har tusenvis av foreldreløse barn fått trygghet, stabilitet og langsiktig velvære gjennom Al-Ayn. Men mange foreldreløse barn har fortsatt behov for støtte.

Bli med oss i dag for å gjøre en forskjell i livene til foreldreløse barn i Irak.

Vær en støttespiller for foreldreløse barn i Afghanistan

I Afghanistan utspiller det seg en humanitær krise uten sidestykke, med anslagsvis 95 % av befolkningen som står overfor matusikkerhet. Foreldreløse barn er fortsatt blant de mest sårbare – fattigdom, vold og fordrivelse har gjort at de har et presserende behov for viktig humanitær hjelp og viktige tjenester.

Al-Ayn har jobbet på bakken i Afghanistan for å bygge bærekraftige, effektive og verdige tjenester for foreldreløse barn. Dette inkluderer månedlig økonomisk støtte, mat, helsehjelp, boligstøtte og andre viktige behov.

Støtt foreldreløse barn i Ghana

Barn i Ghana er blant de mest berørte av fattigdom; de har 40 % høyere sannsynlighet for å bli fattige enn voksne, en oppsiktsvekkende økning på 15 % siden 1990-tallet.

Foreldreløse barn i Ghana er ofte blant de mest sårbare. De kan ha mistet en eller begge foreldrene, hjemmet, samfunnet og følelsen av trygghet.

Din støtte kan bidra til å gi foreldreløse barn i Ghana økonomisk hjelp, mat, klær, hjem og mye mer.

FAQ

Hva er Muharram-fondet?

Donasjoner til vårt Muharram-fond vil støtte de ulike behovene til foreldreløse barn, deres familier og deres foresatte. Dette inkluderer økonomisk støtte, helsetjenester, trygge boliger, matstøtte og mer. Donasjoner vil bli fordelt mellom Irak, Afghanistan og Ghana etter behov.

Hvorfor spesifiserer ikke Muharram-fondet et land?

Al-Ayn har spesifikke programmer og prosjekter som er utformet for å være til fordel for våre mottakere i Irak, Afghanistan og Ghana. Vår kompetanse og ressurser blir allokert dit de trengs. Dine Muharram veldedighetsbidrag lar oss fortsette å støtte og utvide programmene våre i landene der Al-Ayn opererer.

Vil jeg motta oppdateringer om barnet eller barna jeg støtter gjennom Muharram-fondet?

Al-Ayn kan ikke gi oppdateringer om individuelle barn som støttes gjennom Muharram-donasjonene dine. Al-Ayn deler imidlertid jevnlige oppdateringer om fremdriften og virkningen av prosjektene våre

Kan jeg stoppe min månedlige donasjon når som helst?

Ja, når du donerer for Muharram kan du stoppe den månedlige donasjonen når som helst. Vi forstår at omstendighetene kan endre seg, og at du kanskje ikke lenger kan bidra regelmessig. For å kansellere din månedlige donasjon, vennligst ta kontakt med teamet vårt.