Doner

Search Website

Al-Ayn Festival 2024

Overskudd

Beløp du eier, i norske kroner ?
Beregnet på khums forfallsdato.
Tilsvarende beløp, i norske kroner, av utenlandsk valuta du eier ?
Beregnet på khums forfallsdato.
Gjeld til deg som du forventer å bli tilbakebetalt ?
Ikke ta med dette dersom det er regnskapsført i tidligere regnskapsår.
Eiendeler som ikke brukes til næring ?
Dette inkluderer bygninger, gårder, fabrikker, varer, arbeidsverktøy og alle husholdningsartikler eller eiendeler som ikke brukes til næring. Beregn disse til nåverdi dersom de er anskaffet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris dersom de er anskaffet med merinntekt som har gått et år. Er det ervervet med en kombinasjon av inntekter, så beregnes disse til nåverdi i forhold til det som er ervervet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris i forhold til det som er ervervet med merinntekt som det har gått et år på. .
Økonomiske avgifter ?
Dette inkluderer grunn av nøkkelpremie (surqufliah), grunn av bruk av jordbruksland som eies av staten, og grunn av gjenoppliving av land som er inngjerdet og klargjort for opphold. Beregn disse til nåverdi dersom de er anskaffet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris dersom de er anskaffet med merinntekt som har gått et år. Er det ervervet med en kombinasjon av inntekter, så beregnes disse til nåverdi i forhold til det som er ervervet med merinntekt som ikke har gått et år, og til kostpris i forhold til det som er ervervet med merinntekt som det har gått et år på. .
Beløp du brukte før khums forfallsdato ?
Dette er kontanter som var underlagt khums før khums forfallsdato, og som du allerede har brukt (f.eks. hvis dette er det første året du betaler khums, til tross for at du har måttet betale khums i tidligere år)
UTSKIFTBARE gjenstander du brukte før khums forfallsdato ?
Dette er UTSKIFTBARE gjenstander som var underlagt khums før khums forfallsdato, og som du allerede har brukt. Beregn disse etter nåverdi. Gjenstander er de som er fritt utskiftbare eller utskiftbare, helt eller delvis, mot en annen gjenstand av lignende art, for eksempel maskiner eller fabrikkproduserte stoffer.
Ikke-UTSKIFTBARE gjenstander du brukte før khums forfallsdato ?
Dette er ikke-UTSKIFTBARE gjenstander som var underlagt khums før khums forfallsdato, og som du allerede har brukt. Beregn disse i henhold til verdien ved brukspunktet. Ikke-UTSKIFTBARE gjenstander er unike gjenstander, for eksempel unike malerier, monumenter og unike smykker.
Beløp du allerede har betalt med hensikt fra Sahm Al-Imam ?
Beløp du betalte med Sahm Al-Imams intensjon før khums forfallsdato.
Beløp du allerede har betalt med hensikt fra Sahm Al-Sada ?
Beløp du betalte med Sahm Al-Sadas intensjon før khums forfallsdato.

Fradrag

Kommersiell gjeld ?
Ta med all kommersiell gjeld du fortsatt skylder andre.
Gjenstående underholdsgjeld tatt i regnskapsåret ?
Omfatter gjeld opplånt i regnskapsåret til bolig (pant), bil etc. Det vises til nærmere avgjørelser for regnskapsføring av pant.
Gjenstående underholdsgjeld tatt i tidligere regnskapsår ?
Inkluderer gjeld lånt i forrige regnskapsår til bolig (boliglån), bil osv. Eiendelen (hus, bil osv.) må fortsatt være i din besittelse. Beregn kun beløpet du ikke har trukket fra overskuddet i tidligere regnskapsår. Det vises til nærmere avgjørelser for regnskapsføring av pantelån.
Beløp du eier som allerede har blitt utsatt for khums ?
Beregnet på khums forfallsdato. Inkluderer resten av midlene som var underlagt khums i tidligere år og som du allerede har betalt khums for.
Notater
 1. 1) Forfallsdatoen for khums er den første dagen du startet jobben eller virksomheten din. Hvis du er pensjonist eller ikke er i arbeid, kan du avtale en khums forfallsdato med en representant for marja’a, eller beregne separate khums-år for hver fortjeneste du tjener, fra datoen du oppnådde den fortjenesten.2) Khum av kommersielle varer og eiendom(er) som er beregnet for handel, skal betales i samsvar med gjeldende markedsverdi, selv om de ble kjøpt med fortjeneste som har gått et år, med mindre prisen de ble kjøpt er høyere enn dagens verdi.3) Dersom beregningene viser at beløpet på forfalte khums er negativt som følge av underholdsgjeld, beregnes og ekskluderes beløpet av underholdsgjeld tilsvarende beløpet khums for resten av posten.4) Dersom underholdsgjeld er fullt nedbetalt i regnskapsåret, holdes dette beløpet utenfor overskuddet.5) Eiendeler som ikke er underlagt khums er:
  1. Eiendeler som eies gjennom arv:

  Jeg. Penger

  1. Eiendom

  iii. Gjenstander som er overførbare og lignende

  1. Eiendeler som eies av kona fra medgiften (mahr):

  Jeg. Penger

  1. Gull smykker

  iii. Boligmøbler og lignende

  1. Eiendeler brukt til personlig eller familieprovisjon fra overskuddet av det regnskapsåret:

  Jeg. Hjemmebolig

  1. Hjemmemøbler og andre husholdningsartikler

  iii. Hager som brukes til fritid og personlig dra nytte av frukten deres

  1. Personlige eller familiebiler
  2. Dyr som husholdningen nyter godt av, for eksempel en ku for melk eller en kylling for egg
  3. Gjeld andre skylder som du ikke forventer skal betales tilbake.
  4. Gjenstander kjøpt gjennom gjeld som ennå ikke er tilbakebetalt.

Totalbeløpet er underlagt Khums 0kr

Khums forfaller 0kr

Det skal betales Sahm al Imam 0kr

Det skal betales Sahm al Sada 0kr

Send meg en e-post med Khums rapport

Om Al-Ayn Festival

Al-Ayn festival er virkelig det største arrangementet vi har! Det er en utrolig populær festival for våre støttespillere som er for hele familien, for de store og små. Med en imponerende program for alle aldersgrupper, spennende aktiviteter for de små, fotogalleri, et marked med produkter laget av foreldreløse barn, stand og mye mer. Det er virkelig en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Så sørg for å få med deg Al-Ayn festivalen og bli med på denne fantastiske feiringen! 🎉🎪🎶

Program og Aktiviteter

Vi har utvidet både aktivitetene, underholdningen og programmet for å sikre at alle får en fantastisk opplevelse.

Vi vil virkelig at dette skal bli et minne for livet for alle som deltar. Så sørg for å markere datoen i kalenderen og bli med på denne episke festivalen!

Viktige Taler

Viktige Taler

Viktigheten av å gi trygge og kjærlige hjem for foreldreløse barn, samt behovet for tilstrekkelig omsorg, utdanning og helsetjenester. Noen taler kan også dele personlige historier fra foreldreløse barn eller de som har jobbet med dem. Disse historiene kan være svært kraftige og hjelpe til med å skape empati og forståelse for den utfordrende situasjonen disse barna står overfor.

Teater-Stykke

Teater-Stykke

Vi håper at denne forestillingen vil berøre deres hjerter og minne dere om viktigheten av omsorg og fellesskap. Vi ønsker å formidle budskapet om at selv om man kan være foreldreløs, er man aldri alene så lenge man har hverandre.

Aktiviteter for barn

Aktiviteter for barn

Vi har planlagt en rekke forskjellige aktiviteter for barna. Det blir ansiktsmaling, ballongfigurer, en kreativ verksted der barna kan lage sine egne kunstverk, og mange forskjellige quiz oppgaver som barna kan kose seg med. Vi ønsker å sørge for at det er noe for enhver smak, slik at alle barna kan ha det gøy og få en minneverdig opplevelse på festivalen! 🎨🎈🐰🎪🎉

Veldedighets-markedet

Veldedighets-markedet

Veldedighetsmarked er en fantastisk arrangement som bringer folk sammen for å støtte gode formål. Det er en flott måte å samle inn penger til veldedighet og samtidig ha det gøy. Du kan forvente å finne et bredt utvalg av kunstbilder, håndlagde varer og mange andre ting. Det er virkelig en flott opplevelse for hele familien.

Informasjon

Adresse:
Oslo misjonskirke Betlehem
Langerudhaugen 1, 1187 Oslo

Dato og Tid:
Lørdag 02.Mars.2024
kl 14.30

Festival 2024

"*" indicates required fields

Navn*
Nyhetsbrev
This field is for validation purposes and should be left unchanged.