]
10919 eller Alayn
Al-Ayn For Social Care
Doner
10919 eller Alayn

Lysende stjerne senter

Foreldreløs ungdom tilbys yrkesrettet opplæring av diverse slag, blant annet innen matlaging, reparasjon av mobiltelefoner, IT, søm med mer. Hjelp oss med å bygge tolv til.
Donere

Gaver av endeløs verdi

Lysende stjerne senter var et pilotprosjekt der målet var å gi foreldreløse barn, ungdommer og enker med barn tilgang til psykiske helsetjenester og yrkesopplæring for å hjelpe dem med å bygge opp igjen livene sine.

Forandrer liv

Vi mener at fremtiden til foreldreløse barn er like viktig som her og nå. Du kan hjelpe dem ved å gi dem muligheten til et selvstendig liv.

Helsetjenester

Alle barn og vergene deres får tilgang til gratis helsetjenester, inkludert skanninger, operasjoner ved behov og gratis legemidler.

Helsesenter

Helsesenteret lindrer byrden til familier når barna deres trenger hjelp, og sikrer at foreldreløse barn får omsorgen de trenger.

Tannpleie

Barns tannhelse er svært viktig. I Al-Ayn har alle sponsede barn tilgang til gratis tannhelsetjenester

Apotek

Et apotek er tilgjengelig på Lysende stjerne senter for barn som trenger medisiner. 

Optiker

Barn oppdager verden gjennom øynene. Derfor er det viktig at eventuelle problemer med synet oppdages tidlig. Vårt mål er å gi barna hjelpen de trenger.

Psykisk helse

Foreldreløse barn og enker med barn som lever i fattigdom, står overfor en rekke utfordringer som ikke kun kan løses gjennom økonomisk hjelp. Al-Ayn erkjenner at psykisk helsehjelp er en svært viktig tjeneste som enkelte barn er helt avhengige av for å oppnå fremgang.

Yrkesopplæring

Yrkesrettede kurs utvikler ferdigheter slik at foreldreløs ungdom og enker med barn kan bli selvstendige. Selv om pandemien har vært et tilbakeslag for disse tjenestene, har mange allerede blitt uteksaminert, funnet arbeid og åpnet sin egen virksomhet.

Varer og leker

Leker lar barn leke, bruke fantasien, og ikke minst smile igjen. Selv om det å miste en forelder påvirker barn for alltid, bør det ikke avgjøre fremtiden deres. Noen barn får oppleve sin første «lekebutikk» på sitt lokale Al-Ayn-kontor. De får gå inn i lekebutikken, velge en leke de liker og ta den med seg hjem.

Visste du at ...?

Sponsede barn får et nytt sett med klær
Historie

Min reise

Møt Haider, en av hundrevis av uteksaminerte fra det første Lysende stjerne senter.I likhet med mange foreldreløse barn i fattigdom hadde han svært få muligheter i overgangen til voksenlivet. Men takket være de som hjalp til med å bygge dette senteret, registrerte han seg for å delta på et barbererkurs – et av mange yrkesrettede kurs som tilbys der.I tillegg til å lære ferdighetene han trengte for å finne seg jobb, fikk Haider også opplæring i livskunnskaper og mikrofinans, samt mentorskap som gjorde ham i stand til å åpne sin egen barbersalong!I dag er Haider en selvstendig, aktiv bidragsyter til lokalsamfunnet sitt. 

Lysende stjerne senter
Al Ayn (Iraq)

Få smilene deres til å vare 

Tre Lysende stjerne senter gir allerede foreldreløse barn tilgang til psykiske helsetjenester og yrkesopplæring i Bagdad, Diwaniya og Najaf. Tolv til er under konstruksjon.
Doner
2023 © AL-AYN FOR SOCIAL CARE NORWAY Orgnr: 822 724 272 | All Rights Reserved
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram